My story · Tips & Tricks

Tips jimat bila dapat elaun RM 770 sebulan🤣

Selepas 2 tahun setengah hidup di Ireland akhirnya sis pulang ke tanah air utk sambung klinikal di Penang..Skeptikal betul bila kena ddk kat sana sbb sis ni first time dtg penang dan katanya kos sara hidup yg tinggi😥 Ye la sebulan dapat RM 770 sahaja berbanding di luar negara €948 sebln..Tak pe fikir positif je la kan

1.Cari rumah yg dekat dengan kolej even harga rumah tu mahal sikit..Sebab bila dekat, tak ada alasan malas pergi kelas atau kna gerak awal..Tau2 je la penang tu jam aje pagi2..Jimat minyak keta dan juga bole balik umah tdo kalau nk kna tggu next klas lgi 3/4 jam

2. Masak sendiri bila dinner untuk jimatkan duet dan jaga kesihatan..Penang ni bahaya semua makanan yg sedap2 bukak tgh2 malam smpai ke pagi..Nasib baik lidah pantai timur dan tak suke pergi mamak..So jimat dah duet kat situ

3.Buat bajet siap2 utk bayar sewa rmh, elektrik, air, wifi dan minyak keta utk setiap bulan..So bajet ni mmg tetap dan tak akan berubah..Sis kalau dapat elaun jpa trus transfer bajet ni siap2 ke akun akak sis..every month die akan masukkn dlm akaun..So selamatlah duet sis daripada hbis sopink😂

4.Cari alternatif tambah pendapatan sampingan..Niaga online, dropship atau buat servis kereta sapu ka..Janji duet masuk..bolehlah juga buat tgk wayang atau mkn sesedap sekali sekala..Jgn dok umah aje blaja..Pergi la explore penang tu😂..at least lpas hbis blaja confirm xda kja smpai 9 bulan..So bila da start pndai cari duet sndri, bole besarkan empayar business😘 Kalau mak pak kaya dan harta byk smpai 7 keturunan x habis, x payah ssh2 kerja👍

JOM TAMBAH PENDAPATAN KETIKA MASIH BELAJAR💪🏼💪🏼💪🏼

My story

Doktor Siber in the house

Siapakah doktor siber???

26 tahun berasal dri bera pahang..Sudah hampir 8 bulan menuggu pangilan posting dri KKM..So, utk tidak mensia-siakan ilmu perubatan yg sis belajar selama 5 tahun, sis dapat idea utk bantu rakyat malaysia 🇲🇾 untuk lebih sihat dan gembira

Minat sis pada kesihatan, kecantikkan dan fashion..Impian sis nak jdi doktor yg cantik, sihat dan kemas walaupun byk kerja😑 Sedia memberi khidmat nasihat secara percuma tentang kesihatan❤

Pengguna tegar suppelement SHAKLEE (No ID: 925325) Sesiapa yg nk tahu lebih pasal shaklee dan promosi bole ke fb : farah zaini atau WA : 011-40207739

Pencinta kucing dan alam sekitar..

Nanti sis sambung lagi cerita doktor siber😘