Community · Health · Shaklee Products

Minuman Tenaga Berkhasiat Untuk Solat Terawih


Tidak sampai sebulan lagi kita akan menyambut kedatangan bulan Ramadan. Ramadan merupakan bulan yang sangat dinantikan oleh Umat Islam seluruh dunia kerana pada bulan tersebut segala amal ibadah akan mendapat pahala yang berlipat ganda. Solat terawih merupakan ibadah khusus yang hanya dilakukan padan bulan Ramadan sahaja dan pastinya semua kaum muslimin dan muslimat tidak sabar-sabar menunaikan solat terawih pada setiap malam selepas berbuka puasa.
Biasanya selepas berbuka puasa, kita mudah berasa penat dan ingin tidur. Ini adalah disebabkan nafsu makan yang membuak-buak sehigga kita makan melebihi keperluan. Selain kurangkan minuman dan makan yang terlalu manis, jom saya kongsikan minuman tenaga untuk anda amalkan agar sentiasa bertenaga sepanjang solat terawih dan juga mampu untuk bangun Qiamullail.

Minuman Tambah Tenaga Untuk Terawih‼️


1. Performance Drink

Performance Drink merupakan minuman elektrolit yang lengkap yang mengandungi sodium, chloride, magnesium, calcium dan juga potassium. Elektrolit yang terkandung dalam performance drink ini mengawal keseimbangan air dalam sel badan untuk mencegah penghidratan dan juga melembabkan kulit.

Minuman ini juga boleh meningkatkan daya ketahanan badan dan memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat. Sesuai dijadikan minuman harian sepanjang berbuka puasa untuk kekal hidrat❤️❤️❤️

2. Cinch Tea Mix

Cinch Tea Mix ialah teh ekslusif dari Shaklee  yang mengandungi campuran teh putih, merah dah hijau Matcha ( teh hijau premier untuk majlis keramaian di Jepun. Setiap daun-daun teh ini dipetik dengan berhati-hati dan diadun untuk menghasilkan minuman yang sungguh menyihatkan. Selain itu, cinch tea juga merangsang tenaga secara semulajadi, meningkatkan kesihatan dan juga menenteramkan minda.

Keistimewaan Cinch Tea Mix🍃🍃🍃

  • Bertindak dengan cara yang selamat untuk menambahkan tenaga semulajadi
  • Mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina
  • Paket kecil yang ringkas dan mudah disediakan
  • Ramuan T-Lift ekslusif daripada teh hijau, putih dan merah
  • Bebas gluten: tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan
  • Enak di minum panas atau sejuk

3. Vivix Shaklee

Vivix Shaklee merupakan minuman botani yang kaya dengan revesterol dan polyphenols. Revesterol yang terkandung dalam Vivix mampu untuk memberikan tenaga dengan cepat dan berkesan kerana ianya mampu menghasilkan lebih banyak rumah tenaga dalam badan yang dikenali sebagai revesterol. Seperti gambar diatas, pengguna Vivix menunjukkan lebih banyak menghasilkan rumah tenaga berbanding dengan mereka yang tidak mengambil Vivix.


Hubungi saya untuk mendapatkan minuman tenaga anda. Selamat menyambut ramadan al-mubarak bagi seluruh umat Islam. Ayuh terawih‼️

Fb: Farah Zaini

011-40207739

https://chat.whatsapp.com/6hA8gXKRlUuFGqNAIcR14u

Shaklee ID: 925325


❤️❤️❤️TRUSTED SID SHAKLEE❤️❤️❤️

❤️❤️❤️MEDICAL GRADUATE❤️❤️❤️


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s