Community · Health · Shaklee Products

Cara Kawal Paras Kolestrol dengan Minyak Ikan Tulen


‘Hyperlipidaemia’ ialah keadaan di mana paras kolestrol dalam darah melebihi paras normal dan bacaan kolestrol yang tinggi serta tidak terkawal adalah penyumbang utama kepada serangan jantung dan juga strok. Kebiasaanya, pesakit yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi adalah mereka yang lebih berat badan (overweight), pemakanan yang tinggi dengan lemak tepu, usia yang meningkat dan juga faktor genetik.

Bagaimana Asid Lemak Omega-3 Menurunkan Bacaan Kolestrol❓❓❓

Asid Lemak Omega-3 terbukti berkesan untuk mengurangkan risiko untuk mendapat serangan jantung dan strok. Minyak ikan sangat kaya dengan kandungan asid lemak omeg-3 yang terdiri daripada DHA dan EPA. Asid Lemak Omega-3 merupakan asid lemak penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan hanya boleh didapati melalui pemakanan dan supelemen antaranya ikan salmon dan tuna.

Asid Lemak Omega-3 bertindak sebagai agen untuk mengelakkan pembentukkan plak kolestrol (anti-thrombotic) dan juga anti-radang yang mana berfungsi untuk menstabilkan plak kolestrtol pada dinding salur darah agar tidak bergerak ke seluruh badan yang boleh menyebabkan serangan jantung dan juga strok.

Selain itu, minyak ikan juga terbukti berkesan untuk merawat masalah darah tinggi dan juga menurunkan berat badan dan yang paling penting minyak ikan tidak akan berinteraksi dengan ubat-ubatan yang diambil oleh pesakit malahan membantu meningkatkan tahap kesihatan mereka menjadi lebih baik.

Keistimewaan Omega Guard Shaklee‼️


1# Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi

Omega Guard membekalkan spektrum luas asid lemak Omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen

2# Minyak Ikan

Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang terdiri daripada 7  komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan secara keseluruhan dan DHA yang baik untuk perkembangan minda. Setiap sajian Omega Guard membekalkan 900 mg asid lemak Omega-3

3# Gred Farmaseutikal yang Tulen


Omega Guard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak Omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang dicemari oleh pelbagai spesis ikan

Testimoni Pengguna Omega Guard Shaklee❤️

Bintik kolestrol yang mencacatkan wajah hilang dengan amalkan omega guard dan GLA complex😊


Selepas 2 minggu amalkan omega guard, tekanan darah tinggi semasa hamil menurun. Macam tak percaya!!!!

**********************************************


Fb: Farah Zaini

011-40207739

ID Shaklee: 925325


❤❤❤PRO SID SHAKLEE❤❤❤

❤❤❤MEDICAL GRADUATE❤❤❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s