Shaklee Products

6 Sebab kenapa ESP SHAKLEE adalah protein soya terbaik di dunia

Energizing Soy Protein atau nama panggilan manja ESP adalah produk shaklee yang berasaskan soya. Mitos soya adalah penyebab kanser atau hormon lelaki menjadi rendah justeru menyebabkan mereka menjadi lembut adalah tidak benar. Jenis soya yg berkualiti akan memberikan kesan positif dalam kehidupan anda.Jom saya kongsikan kebaikan protein soya daripada shaklee❤️❤️❤️

1. ESP shaklee terbukti selamat melalui kajian klinikal

Dihasilakan oleh para saintis Shaklee yang bertauliah melalui kajian yang sangat mendalam. Bahkan ESP juga turut dikaji oleh para saintis luar iaitu pihak ke-3 yang tidak ada kepentingan terhadap produk shaklee. Jadi tiada unsur penipuan terhadap keselamatan dan keberkesanan produk

2.Mempunyai 9 amino asid penting yang sangat diperlukan oleh badan

Amino asid penting (essential amino acid) tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia dan hanya bole diperolehi melalui pemakanan. Protein penting untuk pembinaan sel di dalam badan dan ESP Shaklee adalah produk protein pertama dunia yg mempunyai 9 jenis amino asid.

3.ESP Shaklee diperbuat daripada Non-GMO kacang soya

Kacang soya yang digunakan untuk menghasilakan ESP tidak diubah genetiknya bahkan proses penanaman dan penuaian dilakukan dengan rapi dan teliti. Setiap satu container ESP mengandungi 30kg kacang soya N0n-GMO. Risiko mengambil kacang soya yg diubah genetiknya boleh menyebabkan alergi, kanser dan pelbagai jenis penyakit lain.

4. Kandungan Indeks Glysemik yang rendah

ESP adalah protein soya yg sangat rendah indeks glysemik iaitu penukaran gula (glukos) di dalam darah kepada tenaga di lakukan secara perlahan-lahan. Sangat sesuai untuk pesakit kencing manis kerana gula dalam darah terkawal justeru dos insulin yg diperlukan juga bole dikurangkan. Selain itu, makanan yg mengandungi indeks glysemik yg rendah sangat bagus untuk kesihatan jangka masa panjang. ESP juga amat sesuai utk sesiapa yg ingin mengurangkan berat badan kerana boleh membantu mengurangkan rasa lapar dan mengawal selera makan

5.ESP diproses pada suhu yang rendah

Makanan yg berunsurkan protein seperti ayam, ikan dan daging selalunya di masak pada suhu yang tinggi. Justeru makanan yg terhasil kehilangan protein kerana musnah akibat suhu yg tinggi.ESP Shaklee dihasilkan pada suhu yang rendah untuk mengekalkan kandungan protein dan setiap pengambilan 3 scoops ESP mengandungi 28g protein

6. ESP mudah diserap oleh badan, tiada kolestrol dan asid urik

ESP Shaklee mudah dihadam dan diserap oleh badan. Ia juga dihasilkan oleh bahan semulajadi iaitu kacang soya yg tidak mengandungi kolestrol dan juga tiada unsur asid urik. Jadi pesakit gout bole mengamalkan ESP

Untuk pertanyaan lanjut atau membuat pesanan ESP boleh hubungi DOKTOR Siber 011-40207739 (WA)

Fb/Ig : Farah Zaini❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s